Ortodonti Tedavisi
Diş hekimliğinin özel bir uzmanlık alanı olan ortodonti, dişlerimizde, ve çenelerimizde bulunan düzensizliklerin teşhisi, korunması ve tedavisi ile ilgilenmektedir. Ortodontik maloklüzyon olarak adlandırılan düzensiz dişler veya çeneler tel tedavisi ile düzeltilebilir.

Dişlerimizde eğriliklerin oluşması birçok etkenin bir araya gelmesiyle oluşabildiği gibi bazen de çocukluk dönemindeki basit bir ihmal sonucu da gelişebilir. Her ne kadar ailemizden gelen genetik yapımız dişlerimizin ve çenelerimizin şeklinden büyük oranda sorumlu olsa da, süt dişlerinin erken kaybı ve bu durumun önemsenmemesine bağlı olarak da gelişebilmektedir. Ortodontik problemin erken dönemde saptanması ve gerekli önlemlerin alınarak tedavinin planlanması güzel bir gülüşe kavuşmamız için oldukça önemlidir.
Ortodontik Tedaviye Ne Zaman Başlanmalıdır?
Küçük yaşta başlanan ortodontik tedavilerin hasta ve hekim açısından olumlu sonuçları olsa da erişkin yaştaki insanlara da ortodontik tedavi uygulanmaktadır. Ortodontik tedavilerin süresi vakaya göre belirlense de bu süre 6 ay ile 36 ay arası değişebilmektedir. Ancak bu süre hastanın büyüme ve gelişim dönemine, kapanış bozukluğunun derecesine, hastanın ağız bakımına, tedaviye uyumuna, hekim ile uyumuna bağlıdır.
Sıkça Sorulan Sorular
Doktorunuza Sorun
Dişler üzerlerine uygulanan kuvvetlerle hareket ederler. Braketin düşmesi demek bu kuvvetin artık dişe uygulanmaması yani ortodontik tedavinin kesintiye uğraması demektir. Düşen braketler en kısa zamanda tekrar yapıştırılmalıdır.